2022-07-25
自從有屯馬線,真係多咗去九龍城食飯,今次唔係食泰菜😆係食西餐🍽原來打鼓嶺道都幾多嘢食,朋友話有間意大利餐廳幾好食,所以預早book定🤗入到餐廳昏昏暗暗好有情調。餐包有蒜蓉包同芝麻包, 見食評好多人讚🥖食落真係冇令人失望,非常軟脆。前菜香煎北海道帶子配牛油檸檬汁帶子幾大粒,煎到啱啱好唔會過火, 沙律菜同哈蜜瓜都幾新鮮爽脆。店員推介呢個黑松露菌忌廉汁意大利帶子牛肝菌雲吞,送上枱已經聞到好香黑松露味🤤個皮幾薄,食落好煙煙韌韌,內裡帶子都幾彈牙😋真係冇介紹錯。香煎智利海鱸魚柳 肉質厚實好嫩,唔會一切就散😋鱸魚外皮煎得好薄脆好香口 配菜有薯容同紫椰菜,我第一次食加咗醋紫椰菜,味道酸酸地又幾醒胃🤩蒜片辣椒炒意粉 雖然好簡單一碟意粉,材料只係加了辣椒同蒜片,但味道冇令人失望,有驚喜啊🤩最後都飽飽地所以冇叫到甜品。聽店員講原來餐廳已經喺九龍城十年有多,真係屬於隱世高質餐廳👍👍
入到餐廳昏昏暗暗好有情調。
前菜香煎北海道帶子配牛油檸檬汁
香煎智利海鱸魚柳
肉質厚實好嫩,唔會一切就散😋鱸魚外皮煎得好薄脆好香口
蒜片辣椒炒意粉
最後都飽飽地所以冇叫到甜品。