2022-05-15 24 浏览
係網上見到係屋邨商場度都有間好多人大讚既日本料理店,假日就帶媽媽黎一齊食個日式午餐,搭輕鐵去到嗚琴站唔洗兩分鐘就行到鋪頭,入到去店鋪環境好大好寬敞,安排左我地兩個坐梳化位食物種類好多,眼闊肚窄既我每樣都好想試下,最後揀左個日式豚肉叉燒拉麵,日本汁燒一口和牛粒定食,同埋兩個小食日式豚肉叉燒拉麵,配料好豐富,湯底揀番豚骨湯,媽媽都讚湯底好香濃,拉麵韌度岩岩好日本汁燒一口和牛粒,配沙律,前菜,麵豉湯,飯入面再加入埋味素,令人更加開胃,和牛粒鋪係下面,但份量都唔少架,加上肉質夠鮮嫩,肉汁香濃,有入口即融既感覺蟹蓋海膽黃金燒,好抵食!好大浸海膽,入面仲有蟹肉,加左少少沙律醬,味道更加鮮甜,冇揀錯芝士海鮮豆腐,有少少似魚餅,入面加入芝士,真正地做到外脆內軟,點埋沙律醬好好食,平平地好值得試下跟餐特飲只要半價,即卡試左洋甘菊茶同埋榛子鮮奶咖啡,洋甘菊茶非常精緻,同埋好大壺。榛子鮮奶咖啡有靚靚拉花,賣相同味道都滿分整體黎講店員態度好好,上菜亦都好快,冇令我失望,食物亦都好高質,兩個人兩個餐再加小食超飽,仲有好多其他種類既野食,下次再試佢既刺身同串燒。好難得發現到依個隱世高質日料店,真心推薦