2023-07-07
位於大角咀既隱世西班牙菜?由奧運或者旺角地鐵站行過黎都差唔多要10分鐘,唔係朋友介紹都真係好難知道有呢間餐廳油浸香草蒜蓉大蝦 $98用一個石窩形嘅碗盛載,非常特別,大蝦夠晒大隻,肉質爽彈,炸蒜嘅蒜味浸入蝦身,加上香草嘅甜香,絕對抵讚!牛油果芒果伴北海道帶子刺身分子球他他 $168將各種嘅配料一層一層放上,芒果嘅酸甜配上牛油果嘅清香,非常醒胃,加埋面層既北海道帶子和魚子醬,加添一份矜貴。小白花啤酒煮鮮青口 $168/500g白酒煮青口就食得多,用啤酒煮就真係比較少見,自己平時去餐廳都唔會order青口,因為選材唔新鮮,或者處理得唔好,都會有苦澀、臭味,但係今次侍應極力推薦,所以決定一試,估唔到真係比到我surprise!啤酒嘅甜香完全浸入青口,而青口仍夠晒大隻,食落爽口,加上伴入嘅蕃茄仔蘆筍蒜蓉,食落好滋味!RuRu Tapas Restaurant (大角咀)大角咀杉樹街11號德安樓地下1號舖#大角咀#西班牙菜#Tapas#RuRu#RuRuTapas
位於大角咀既隱世西班牙菜?
油浸香草蒜蓉大蝦 $98
牛油果芒果伴北海道帶子刺身分子球他他 $168
小白花啤酒煮鮮青口 $168/500g
RuRu Tapas Restaurant (大角咀)
大角咀杉樹街11號德安樓地下1號舖