餐厅: The Ground Kitchen
资讯:

2020-11-14 203 浏览
喺西营盘真系有好多特色嘅Cafe同埋餐厅🍴今次嚟到呢间蓝白色嘅屋仔🏠啲野食摆盘同卖相都好高级😎环境都好靓 好啱打卡🤤.香煎鲷鱼柳·(24个月)巴马火腿酥皮芝士芦笋卷🧀 $238定价有少少高🤏🏻不过整得好有心思😍有两块煎咗嘅鲷鱼柳🐟调味唔浓 带到鱼嘅鲜味✨但系个皮煎得唔够脆 同埋鱼肉都唔算太嫩滑🙈好少见到鱼柳会配埋酥皮卷 几特别🥳酥皮好香牛油味🧈味道咸 因为又有芝士又有巴马火腿🥓不过好彩有露荀 清新啲可以中和番个味😋仲丰富仲个口感👍🏻但系酥皮唔脆仲要好腍😫如果脆番啲应该会好好食🥺旁边仲有好多烤过嘅杂菜 烤得几香 调味啱啱好 几好食😎.法式芝士蘑菇焗波士顿龙虾(半只)🦞 $138呢个真系推介要试❣️龙虾起咗肉 唔洗自己慢慢食🤣啲蘑菇超正 入晒味🍄食落好香牛油味😍不过芝士味就唔太出🧐龙虾好爽口弹牙 仲好够鲜甜味💓但系肉唔算多 唔够喉😭.水牛芝士番茄榛子沙律🥗 (set +$38)呢到连沙律都整得好靓 一啲都唔求其🥰水牛芝士都有几多粒配埋黑醋罗勒汁 食落好开胃 唔会好漏🐃加榛子 仲多咗阵果仁香🌰.是日餐汤🍲 (set)餐汤系番茄牛肉汤🐮🍅超钟意劲浓酸酸甜甜嘅番茄味🥰不过呢到就偏咸咗少少🤏🏻有啲牛
香煎鲷鱼柳·(24个月)巴马火腿酥皮芝士芦笋卷🧀 $238
香煎鲷鱼柳·(24个月)巴马火腿酥皮芝士芦笋卷

法式芝士蘑菇焗波士顿龙虾(半只)🦞 $138
法式芝士蘑菇焗波士顿龙虾(半只)

水牛芝士番茄榛子沙律🥗 (set +$38)
水牛芝士番茄榛子沙律

是日餐汤🍲 (set)
餐汤系番茄牛肉汤🐮🍅超钟意劲浓酸酸甜甜嘅番茄味🥰不过呢到就偏咸咗少少🤏🏻有啲牛肉碎喺入面 估唔到个牛味又几浓🤩
是日餐汤

嚟到冇理由净系食main course 紧系要试埋呢到嘅甜品🤤卖相一样都系好吸睛❣️

杂莓意大利奶冻🥛 $68
见到好多人嚟到都嗌‼️果然真系超 好 食 我食十杯都可以😍嚟到一定要食💯个奶冻唔会好甜 奶味超级浓郁 好似食紧凝固咗嘅北海度牛乳🍮口感好滑 放入口仲会慢慢溶 好正🤩面头仲有啲急冻杂莓同埋朱古力饼碎🍫整体食落酸酸甜甜😝不过我觉得啲莓好酸 有少少抢咗个奶冻味🤨我觉得就咁食个奶冻 唔洗加面头啲topping已经好perfect🥰
杂莓意大利奶冻

杂莓意大利黑醋芝士蛋糕🧀 (set +38)
系新出嘅cheesecake 未试过同黑醋嘅配搭😆原本以为两样野会好唔夹 不过离奇地个味系夹到🤣钟意食黑醋应该会好钟意❤️但系我个人就麻麻🤭cheesecake个口感未到New York cheesecake咁creamy实净 又唔系日式芝士蛋糕咁轻盈软滑 佢系介乎两者之间🤔佢冇饼底 转咗做薄薄嘅海绵蛋糕 所以好容易索晒啲黑醋🍰蛋糕芝士味本身都唔算太浓 再加埋黑醋个味就会更加薄弱😟
杂莓意大利黑醋芝士蛋糕
香煎鲷鱼柳·(24个月)巴马火腿酥皮芝士芦笋卷
法式芝士蘑菇焗波士顿龙虾(半只)
水牛芝士番茄榛子沙律
是日餐汤