2021-11-29
是日3人行去左網上推介靚靚cafe食個午餐!餐廳近玻璃窗樓頂幾高 令空間感好大我地total叫左2份午餐,3杯野飲,一份甜品餐湯係紫薯湯望落色澤係幾吸引 不過味道偏鹹 我同朋友表示鹹味蓋過紫薯味 所以有D失色 主餐+$20 炸水牛芝士條主餐+$20單骨脆辣雞翼反而我覺得呢2個小食唔錯(可能因為主餐好一般)芝士條好似年糕咁可以拉到好長 雖然每樣都係得3條但味道可取勝主食有白汁忌廉豬扒飯&忌廉蟹肉燴飯 豬扒飯正正常常 不過不失 白汁多好夠撈飯忌廉蟹肉燴飯就好淡味 我同朋友們本身唔重口味 都覺調味唔夠 蟹肉好少 唔仔細睇其實唔太覺原來有蟹肉🙈 飲品方面我地叫左3杯野飲分別有是日餐飲+$3凍百香果綠茶 (呢隻最清香解渴, 個人最中意)🌈彩虹梳打 跟餐+$28 原價$38 視覺效果好靚, 可惜重口味朋友都表示呢款過甜, 只係糖水+色素+梳打, 味道就OK laSweet Dream in Summer $78 🍸呢個絕對岩拍片打卡, 味道不錯, 係紅莓+士多啤梨+檸檬+薄荷製成嘅Mocktail, 杯中有一團棉花糖, 俾你將飲品倒上杯上, 一邊倒棉花糖就一邊溶, 係幾得意, 味道帶酸甜, 幾開胃
餐廳近玻璃窗樓頂幾高 令空間感好大
我地total叫左2份午餐,3杯野飲,一份甜品
餐湯係紫薯湯
主餐+$20 炸水牛芝士條
主餐+$20單骨脆辣雞翼
反而我覺得呢2個小食唔錯(可能因為主餐好一般)
主食有白汁忌廉豬扒飯&忌廉蟹肉燴飯
豬扒飯正正常常 不過不失 白汁多好夠撈飯
飲品方面我地叫左3杯野飲
🌈彩虹梳打 跟餐+$28 原價$38
Sweet Dream in Summer $78 🍸
最後叫左一款甜品 – 紅鶴焦糖雪糕粒粒配窩夫
我覺得呢樣係成餐最好食!🦩
佢D cream好淡滑, 配焦糖雪糕一d都唔流, 朱古力醬+士多啤梨絕對係穩陣配搭, 初初以為隻紅鶴係裝修, 點知原來係macaron, 好味! 粉紅心心waffle真係心心眼出哂黎, 原來粉紅玫瑰係真花黎, 感覺成個甜品即刻高貴左!
整體黎講
呢間CAFÉ無論裝潢、飲品OR甜品都好有用心設計&好靚
不過正餐就麻麻地了
建議下次黎叫飲品&甜品會值D, 雖然味道唔係非常正, 但佢新奇獨特嘅設計絕對可以係咁多CAFÉ中脫穎而出!