朋友食過呢間隱世日式秘魯菜,今次我去到真係大開眼界,門口嘅位置有少少隱蔽,環境比較暗,好有氣氛,座位唔算少,職員都係外國人,所以好有自身外國嘅感覺,店員好熱情咁介紹好多唔同嘅菜式俾我哋去試,係一個好滿意嘅體驗。〈La Causa〉La Causa喺餐廳招牌小食,用上傳統秘魯Causa配上日式材料大蝦天婦羅,變成好有特色嘅fusion頭盤。〈 Ceviche Aromatico 〉鱸魚刺身搭配牛油生菜,炸粟米,番薯粒等,再配上酸甜開胃嘅醬汁同噴上檸檬葉食用香水,更加帶出鱸魚嘅鮮甜,好新鮮好開胃。〈 H&M 2 〉一白一紅既H&M 2係用咗油甘魚同吞拿魚,視覺效果好搶眼。油甘魚肥美,肉質嫩滑。吞拿魚用上赤身部位,油脂較少,魚香味較濃。再噴上樺樹皮可食用香水,風味獨特。〈 Eryngii Maki 〉以醬油烤雞髀菇同牛油果作餡料嘅壽司飯卷,但係係搭配香甜既味噌南瓜蓉,搭配非常新鮮,係另一款特別嘅fusion菜。〈 YAKI NASU〉半燒茄子加入咗panca辣椒醬,茄子上亦有feta cheese、芫荽、粟米等,可以增加幾款口感。而且雖然有好多辣椒醬,但係醬料係偏甜甜地,唔會好辣。〈 GOD

〈La Causa〉

〈 Ceviche Aromatico 〉

〈 H&M 2 〉

〈 Eryngii Maki 〉

〈 YAKI NASU〉

〈 GOD PACKAGE 〉
以荷葉包裏住烤焗過既鱈魚扒,肉質非常鮮嫩軟滑,質感不錯。醬汁係鷹嘴豆蓉同醃洋蔥,同魚味味道十分夾。

〈 PICANHA "MIS TRES"〉
牛冧扒串燒肉質軟淋,牛香味好重。醬料用上烤粟米蓉,伴碟亦有柚子醋枝豆,增加口感。

〈 KUSHIYAKI 〉
燒翠玉瓜同茄子既串燒,但係店員會幫你拆走竹籤之後會撈伴車厘子蓉同茄汁,令醬汁融入晒所有蔬菜入邊,味道濃郁。

〈 MY BANANA 〉
甜品焦糖燒香蕉配上好特別嘅玉桂味雪糕,可以話係香蕉船同Apple crumble既混合,焗蘋果粒份量好多。

〈 Smoking Gun 〉
係以氈酒浸泡紅茶,再加入朱古力苦酒,酒味較濃啱晒好酒人士,而且杯酒以木盒盛載,儀式感十足。