2019-11-10
喺尖沙咀想搵一間比較地道有日本風味既串燒唔容易,幾番搜尋,發現到呢間位於一蘭方邊極不起眼的的骰小店,一入去只有餐桌數張,設計簡約而且播放住流行曲,我就知道呢間係我心中想去的餐廳。我同友人同行4人點咗不少食物,加上一瓶燒酒,氣氛一流!今代司純米吟釀 - 老闆推介,淡淡的米香,入口甜而不烈,女孩子都接受到鏗魚酒盜 - 青瓜配上味道比較腥,但以佐酒的角度來吃,非常配合紫薯沙律 - 類似一般薯仔沙律,但用紫薯甜度更高更好味牛肉大阪燒 - 以自家製的醬汁做的大阪燒,香濃既牛肉、蛋及醬汁配合得很好,而且以鐵鍋盛載保持熱度,非常貼心廣島吉列蠔同燒華味鳥雞翼 - 一間串燒餐廳」容易試出水準就係雞翼,最重要係燒完之後能保持朋土5肉不乾身,呢間餐廳完全做到,再配上特製七味粉,絕對過關味噌花甲-味道鮮甜,花甲大大隻好夠味火炙北海道帆立貝三重芝士蛋餅丼- 帆立貝燒得剛剛好,再加上一個拉絲蛋餅,非常豐富,4個人分都無問題
紫薯沙律 - 類似一般薯仔沙律,但用紫薯甜度
更高更好味
味噌花甲-味道鮮甜,花甲大大隻好夠味