2022-09-03
⁑📌 𝙒𝙝𝙖𝙩𝙚𝙫𝙚𝙧 𝘽𝙖𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩尖沙咀廣東道82-84號流尚坊4樓•最近得知Whatever Bar and Restaurant推出咗新食品,當然不容錯過啦🥳🆕•𝐆𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐄𝐞𝐥 𝐑𝐢𝐬𝐨𝐭𝐭𝐨 蒲燒鰻魚意大利飯💰158意日fusion嘅意大利飯令人有驚喜呢🥳望住翩翩起舞嘅木魚碎,心裏都覺得好愉悅呢😛鰻魚唔算厚,但都算meaty。飯嘅軟硬度拿捏得剛剛好,我尤其鍾意意大利飯嘅醬汁,超級creamy仲隱約食到鰹魚味道🎏飯亦加入蘑菇同蘆筍,口感更上一層樓🍄🎏推薦指數: 8.5/10•𝐎𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐊𝐢𝐥𝐩𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐤煙肉洋蔥焗蠔💰118焗蠔表現相當不錯🦪如圖所見,每一隻蠔都有拇指咁大隻👍🏼脹卜卜嘅外表非常吸引。而且蠔肉尚算新鮮,鮮甜可口🤤十分juicy,連係蠔殼入面嘅蠔肉汁都不宜放過💦唯一要挑剔嘅就係烹調嘅手法並沒有將咁新鮮多汁嘅蠔嘅優點完全表現出嚟。表面嘅芝士煙肉反而遮蓋咗部份蠔肉嘅鮮味🍂🎏推薦指數: 8/10•𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐨秘魯式吞拿魚片💰138同行嘅朋友對佢讚不絕口呢😗味道鮮甜,口感豐富,係好好嘅下酒菜呢😆🎏推薦指數: 7.5/10•𝐂𝐫
📌 𝙒𝙝𝙖𝙩𝙚𝙫𝙚𝙧 𝘽𝙖𝙧 𝙖𝙣𝙙 𝙍𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩
尖沙咀廣東道82-84號流尚坊4樓
𝐎𝐲𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐊𝐢𝐥𝐩𝐚𝐭𝐫𝐢𝐜𝐤煙肉洋蔥焗蠔💰118
🎏推薦指數: 8/10
𝐓𝐮𝐧𝐚 𝐓𝐢𝐫𝐚𝐝𝐢𝐭𝐨秘魯式吞拿魚片💰138
🎏推薦指數: 7.5/10
𝐂𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞 𝐰𝐢𝐭𝐡 𝐈𝐜𝐞 𝐂𝐫𝐞𝐚𝐦牛角包窩夫配雪糕💰78
首先78蚊可以食到4件croffles 我認為簡直係超值😋新鮮熱辣辣出爐嘅croffles香氣撲鼻👃🏼表面鬆化,裏而亦不失空氣感💨與雪糕冰火交融嘅配搭不會出錯😎croffle更以酸甜嘅果醬點綴,味道層次更豐富📈
𝐖𝐢𝐧𝐭𝐞𝐫 💰78
|𝘗𝘢𝘴𝘴𝘪𝘰𝘯 𝘍𝘳𝘶𝘪𝘵•𝘔𝘪𝘭𝘬•𝘠𝘰𝘨𝘩𝘶𝘳𝘵•𝘎𝘳𝘦𝘯𝘢𝘥𝘪𝘯𝘦|
不嗜酒清飲品嘅朋友即使到訪都唔會被left out!! 因為餐廳亦有提供一系列4杯以季節命名嘅mocktails🍹
飲品表面頗為細緻幼滑嘅奶泡有如皚皚白雪❄️winter嘅感覺隨之飄來。不過,佢粉嫩嘅外表🎀同埋熱情果香甜微酸嘅味道🌞不論冰封咗幾多年嘅心都瞬間融化啦😚加入牛奶同乳酪調配,質地比較濃稠,甜度適中,相當清新解渴。
𝐋𝐨𝐤𝐢💰118
|𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦•𝘊𝘶𝘤𝘶𝘮𝘣𝘦𝘳•𝘚𝘢𝘬𝘦•𝘎𝘪𝘯|
同行嘅朋友叫咗一杯cocktail🍸入口時,首先會感覺到青蘋果酸酸甜甜嘅香氣🍏加上淡淡青瓜清香🥒異常清新。容易入口,但後勁酒精味道較為濃烈🍻
🎏推薦指數: 8/10
🧮有加一服務費哦
*・゜゚・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.:*・゜゚・* ・*:.。..。.:*・ ・*:.。. .。.