2022-05-26
六兩三嘅台式邊爐套餐都推出咗一排,今次終於有機會試下😆我地嗌咗牛骨沙茶鍋同蔬菜養生鍋(其實好想試麻辣藥膳🥹但好可惜果日冇曬)火鍋套餐可以自選肉、丸、菜同主食,大食怪仲可以額外追加,小編唔追加已經好夠食🫣份量都幾足!肉類全部都係靚肉🥩好吸引😍今次我地就試咗澳洲和牛封門柳同澳洲M5肉眼蓋,兩款上枱都好新鮮,色澤紅潤。淥熟之後彈牙有肉香,油脂和肉味嘅衝擊真係忍唔住一塊接一塊🥹牛骨沙茶湯底幾濃郁,但食完都冇頸渴🥸證明係真材實料,唔會話係味精湯👍🏻呢個湯淥咩好似都好惹味😂尤其係肉同金菇!另外一提佢個流心粟米球都好特別好好味,其他地方未見過!連重口味嘅小編都唔洗額外點醬汁,淥完已經好夠味啦😋蔬菜養生湯相對黎講就清淡好多,店家應該真係冇咩點落調味,飲落好似呀媽煲嘅老火湯🤣好適合淥菜同粟米,保留到蔬菜原本嘅清甜,又唔會索咗湯底嘅油(因為個湯本身都冇油😛),健康又好味~