同朋友行完街經過有囍東南亞餐廳,門口貼滿明星合照相,再上網睇下評語,望落價錢唔貴,食物質素高,最後決定入黎用餐。先叫個柚子沙律開開胃先, 柚子沙律份量十足,柚子鮮甜不覺苦,配上酸酸甜甜嘅醬汁同香口既乾蔥,開胃之餘仲香口惹味。泰式辣肉碎炒飯,炒飯很香,飯粒乾身有嚼口,配上辣肉碎,味道鹹中帶辣,好夠鑊氣👍🏻馬拉盞通菜通菜新鮮,口感爽脆,唔伯太油膩又唔會太咸,味道剛剛好,仲要落左唔小大大條既蝦乾一齊炒,味道很香。麥皮蝦見好多人都推介,所以我哋就叫左啦。店家用咗虎蝦,所以大大隻啖啖肉,肉質彈牙,麥皮炸得香脆, 虎蝦味甜香口,果然無介紹錯,真係必食呀👍🏻泰式燒春雞泰式燒雞半只,上枱時已經嗅到好香的燒烤味,雞皮帶少少焦,食落好香脆,而雞肉好嫩滑,外脆內嫩,加埋泰式醬食,味道一流。食完正餐點小得甜品,叫左個椰皇燕窩一個 ,燕窩勁足料,椰香味濃,唔算太甜,滋潤抵食。

馬拉盞通菜

麥皮蝦
見好多人都推介,所以我哋就叫左啦。

泰式燒春雞