2019-07-09
約了朋友食飯,就佢係觀塘食。大家都想試下新嘢,俾我地發現左一間日本餐廳,幾近apm。雖然係樓上鋪,但係上到去,都已經幾多台食緊。我地因為想各樣試下,所以點了個二人套餐。先上個沙律,已經有兩只蟹鉗,好鮮甜啊!菜的份量都好足。第二個上台就係刺身拼盤。好大隻牡丹蝦啊!海膽都有三層,清甜,食得出係新鮮野。時令魚就梗係爽甜。之後上左燒物,燒蠔同燒蝦。熱辣辣,好入味!只蝦剝完蝦殼後,肉都仲有濃濃的鹽燒味!真係好有衝動叫多只!燒蠔一貫就梗係睇個芝士啦!芝士夠多,味道無太鹹,無搶到蠔既鮮味。上左一個小吃,睇番menu先知原來係木魚花炸豆腐。木魚碎炸得啱啱好,好香,配埋豆腐一齊唔會油膩!好like呢個小吃啊!!最好上左個鰻魚飯,個名話八寸,我無量啦!上左台後,我同fd都急不及待咁分開一半!鰻魚燒得啱啱好之餘,竟然好滑好爽口!同平時食開既鰻魚質感唔同!大家食到shok shok聲。呢個嚐新真係正!小食俾到驚喜之餘,主食都好夠份量同質數!!
呢個嚐新真係正!小食俾到驚喜之餘,主食都好夠份量同質數!!