2018-09-26
係土瓜灣其中一條橫街,有間唔顯眼既日本料理餐廳,掛住紅色既燈籠,帶著日本餐廳既格局,每晚服務唔同既人(唔講係聽人介紹都比較少黎土瓜灣呢頭),今次同個住呢頭既fd食飯,就帶左我過黎試試佢同老闆娘言談中,發覺佢原來以前係佐敦做,而家搬過來都係因為店鋪大d,又可以坐得舒服d,所以揀搬過來!見佢出面有同好多明星既合照,的確有返咁上下料子!呢度位置坐得好舒服,成間鋪都好大好寬敞餐牌~黑豚同露荀係幾match, 爽口得黎唔油膩,肉又烤得幾好食雞軟骨香口得黎脆脆的,伴碟亦放得靚靚有多士吸哂d精華,變得唔油膩鵝肝幾肥美,食落好夾,呢個值得一試!而芒果卷用料亦比出面特別,入面唔係包炸蝦,而係包龍蝦!再配上芒果既酸酸甜甜,一口食落口感豐富精選壽司每舊壽司都包得好飽滿,魚生每塊都好大塊,完全包哂成舊飯有突🤣而海膽亦用上馬分海膽,我最怕腥,而佢呢間既海膽食得出好鮮,其他魚生亦是,質素的確是中上!咁樣一set 價錢都係百幾好合理!特色既日本cross 越南菜式用吉列蝦、米紙都一大堆蔬菜包成,食落好特別,味道清新最後一個抹茶紅豆卷既甜品做點綴好滿足既一餐!
呢度位置坐得好舒服,成間鋪都好大好寬敞
餐牌~
黑豚同露荀係幾match, 爽口得黎唔油膩,肉又烤得幾好食
雞軟骨香口得黎脆脆的,伴碟亦放得靚靚
有多士吸哂d精華,變得唔油膩
鵝肝幾肥美,食落好夾,呢個值得一試!
精選壽司
特色既日本cross 越南菜式
用吉列蝦、米紙都一大堆蔬菜包成,食落好特別,味道清新
最後一個抹茶紅豆卷既甜品做點綴
好滿足既一餐!