2025-05-04
黎到佐敦呢區比較多都係平民料理🌙咁啱見到呢間餐廳裝潢比較精緻有格調就試一試🥹原來主打廚師發辦食物嘅質素同賣相都好有心思❤️比起唔少市區嘅餐廳更加高質而且CP值好高值得一試呢☺️⭐️ 前菜 🦑用咗嚟自富山灣嘅螢光魷魚🌊輕輕用味噌醬調味已經充滿鮮味 🩵⭐️ 本日海產冷盤 🦐深海池魚刺身油脂十分豐富🐟入口非常嫩滑螺肉用花雕調味非常入味配搭有驚喜🍷⭐️ 季節海產 🦞蟹肉配上紫蘇葉用咗春卷嘅方法炸成🫔酥脆得來保留咗蟹肉嘅鮮甜同紫蘇葉嘅香氣💜⭐️ 煙燻牛舌山椒燒 👅牛舌厚實得來充滿山椒嘅香氣好刺激🥩配上蘋果木煙燻嘅效果香氣好有層次🍎⭐️ 旬燒魚配酸菜汁 🐠鱸魚肉質嫩滑💙 用上酸菜汁嘅配搭有Fusion的感覺🫑比起一般嘅酸菜魚更Refreshing沒有搶走魚肉嘅鮮味🌿⭐️ 蝦濃湯冬陰功煮北海道帶子 🐚帶子入口非常飽滿😊配上冬陰功湯調味岩岩好🥘酸辣嘅口味好正宗🌶️係好有創意既配搭⭐️ 稀有部位牛肉壽喜燒 🐮⭐️ 讚岐烏冬 🍜今日用咗匙柄係我鍾意食嘅牛肉部位之一😀肉味香濃配上壽喜燒嘅煮法微甜既口味好開胃🤤⭐️ 自家製甜品 🍧自家製雪糕配上開心果雪糕💚香濃得嚟仲食得到嘅開心果碎粒粒好有誠意呢🥜
前菜
用咗嚟自富山灣嘅螢光魷魚🌊輕輕用味噌醬調味已經充滿鮮味 🩵