2019-06-05 105 浏览
今晚,同朋友仔经过呢间拉面店,见到外面装修好简洁,好有日本🇯🇵feel,所以就入去食晚饭。估唔到呢餐真系好有惊喜🤩,下次都会想再食。😋😋首先,讲下环境先,🤩呢间铺都好大,分开左两层,地下系Bar枱为主,会见到厨师煮野食。因为我地两个人,侍应就安排我地上楼,一坐低,就留意到有一幅充满日本风既挂画😍,真系好似置身系🇯🇵日本既小餐馆。刚刚一坐低,侍应好好服务,就问我地要热茶🍵或冻水,佢地准备好之后,仲俾埋一包湿纸巾🧻,俾我地抹手,好细心餐厅既拉面价位唔算太贵,太约78-90几蚊一碗我地决定叫金鹤鸡白汤拉面、酱油拉面、日或饺子🥟、明太子鸡翼🍖会员有礼侍应好好人啊,落单果阵,仲提醒我地扫个QR CODE dl佢地个app做会员,每消费$1就储1分,够100分就有汽水🥤或糖心蛋🥚送金鹤鸡白汤拉面呢个拉面🍜睇样都觉得好正,因为有别于其他拉面店,呢度系用左炸牛蒡做伴碟,都几特别。呢碗拉面叫鸡白汤,顾名思义就紧系有鸡肉,但里面仲有日式叉烧、糖心蛋,真系好足料呢个鸡肉仲要系慢煮鸡肉,虽然系鸡胸肉,但系都做到嬾口既感觉值得一赞而且佢呢个白汤底,真系好好食,味道有点似特系日本福冈食到既鸡锅既汤底差不多😋好浓郁
估唔到呢餐真系好有惊喜🤩,下次都会想再食。😋😋

餐厅既拉面价位唔算太贵,太约78-90几蚊一碗

会员有礼

金鹤鸡白汤拉面

呢个鸡肉仲要系慢煮鸡肉,虽然系鸡胸肉,但系都做到嬾口既感觉
值得一赞

好浓郁既鸡汤味

酱油拉面

呢碗拉面既配菜,基本上同鸡拉面系一模一样,唯独就系个汤底唔一样。
呢个汤相对冇咁浓郁,但别有一番风味。

明太子鸡翼

食鸡翼紧系用手食先滋味啦😍呢间餐厅好细❤️,用锡纸包住鸡翼尖既部份,拎住食又畅、又唔怕整污糟手指,一举两得🤩
咬左一淡,大家都见到里面充满明太子,而且外脆内软,食落去有少少辣辣地,都几好食

日式饺子🥟
皮薄馅靓,煎得刚刚好👍🏻
煎日式饺子

饮饱食醉,人有三急要去厕所🚽,入到去真系好惊喜,成个日本酒店厕所咁,而且系日式坐厕,洗手盆旁边仲有牙线、牙膏等清洁用具
同埋好干净👍🏻

2019-06-01