2021-03-25
今日去咗屯門度玩 去咗屯門市中心個公園 除咗有娜娜之外 仲有我最愛嘅爬蟲館 入面好多嘢睇 行完之後覺得好肚餓呀 我朋友突然想打邊爐 咁啱有朋友住附近 就去咗龍門居呢間專賣牛肉同埋火鍋料嘅黃色小店「犇道」果到買食材啦USDA Prime封門柳 極上真係極上 牛肉味非常之香濃 而且又唔太肥 小小瘦但係亦都有牛油嘅甘香味USDA Prime牛板腱 牛板腱嘅咬口非常之好 中間嘅筋膜完全可以用彈牙黎形容 而且牛肉味亦都好重 同封門柳不相伯仲USDA Prime牛小排 牛小排比起之前介紹嗰兩隻牛肉 油花更加均勻 油脂更加豐富 如果想食肥少少嘅部位 萬勿錯過呀USDA Prime牛頸脊 肥肉同埋瘦肉嘅比例係4 6之比 但係食落唔油膩之餘 都可以食到濃濃嘅牛肉味 係味道口感最平均嘅牛肉帝王蟹餃子 由於小弟好耐都冇食帝王蟹 所以好掛住佢嘅鮮味 咁啱呢個餐就有個帝王蟹餃子 食落真係好似一隻新鮮蟹咁樣