2023-03-28
犇道 📍屯門弦海商場地下G01B號舖 🌄環境 一如既往地好啦,今日播嘅Playlist係爵士樂,好chill~ 🧡食物 我哋今日係嗌咗個「蝦蝦霸霸牛扒二人套餐」嘅,聽個名就知係有蝦有牛扒食,成個餐加埋$488,唔包嘢飲,但係如果要飲嘢嘅話都有本價優惠~ 🥗 頭盤+是日餐湯 今日嘅頭盤係麥包配火腿同番茄、沙律菜,我覺得個火腿嘅鹹香加埋麥包嘅香味好夾,但係麥包有啲稔,覺得可以烘一烘再上會啱我口味啲~ 餐湯幾特別,係薯仔蒜茸湯,我幾鍾意呢個,食到薯仔沙沙地嘅口感,蒜茸唔會好臭,只係有些微香氣,成個好夾好香~ 推薦度:😋😋😋😋 🦞 活龍蝦鐵板燒配牛油檸檬汁 呢個龍蝦燒得好惹味!肉質彈牙之餘,牛油檸檬汁好解膩,食落幾fresh~ 推薦度:😋😋😋😋 🥩 廚師發辦精選牛扒7oz 配薯菜 今日嘅廚師發辦牛扒係牛側腹扒~維持到一如既往嘅高質素,牛扒軟嫩冇筋,好易切,頗為juicy,個汁我覺得係加分嘅,好香!值得一提係薯菜,可以refill,永遠新鮮即炸,極度脆口,一啲都唔會因為係配菜而馬虎~👍🏻 推薦度:😋😋😋😋😋 🍝 哈里蕯辣醬黑毛豬米型意
📍屯門弦海商場地下G01B號舖
🌄環境
🧡食物
🥗 頭盤+是日餐湯
🦞 活龍蝦鐵板燒配牛油檸檬汁
🥩 廚師發辦精選牛扒7oz 配薯菜
推薦度:😋😋😋😋😋
🍝 哈里蕯辣醬黑毛豬米型意粉
呢個米型意粉我真係未食過,今次比到驚喜我!首先個醬係酸酸辣辣,番茄味中有啲香辣味,十分惹味啦~米型意粉就真係一粒粒,大粒啲嘅米噉樣嘅,但係食落的確係意粉質感,幾有趣,側邊仲俾咗塊脆脆地好似蝦片嘅東西,可以一齊食,幾有趣嘅意粉🥰我覺得最大好處係可以用匙羹食,肉醬同意粉一齊食,唔會產生食完剩下一大堆肉醬嘅尷尬moment,幾正!
推薦度:😋😋😋😋😋
💙 飲品
🍫 雙倍特濃朱古力 $24
呢杯嘢好罪惡,整體好滑,好濃重嘅朱古力味,好好飲!
🫖 洋甘菊有機國寶茶 $19
呢杯好適合打卡!嗰餐具好靚,我都好想買一套返屋企,飲落幾香好暖胃,唔錯的!