2019-05-24 13 浏览
每月好友聚會又來了,今次飯局既地方係佐敦文苑街一間叫燒串煲餐廳,喺我個為食Friend屋企樓下既,佢食過話唔錯,極力向我地推介,主要係食雞煲同串燒的,三日前已訂位,一行四人到步後,店員立即安排入座,地方唔算大,格局有啲似酒吧,不過都坐得舒服嘅,講返食物先我地選左餐牌上一個四人餐內有招牌雞煲一隻,另點選左銀蒜粉絲燒蟶子、銀蒜粉絲燒大元貝、香辣豉汁燒大蝦、燒墨魚筒、蜜燒雞中翼、豬頸肉、雞腎串、羊肉串、燒菠蘿、金銀蒜燒茄子,而前菜就選左涼拌鮑片,另外套餐就包4罐不含酒精飲品,套餐食物豐富,特別推介這裏的雞㷛,平時出面食開都是干炒的雞㷛,這裏係可以選擇(濕)既食法,而這食法除可保持倒啲雞件嫩滑外,亦整得好入味,同枱好友都話好好食👍🏻👍🏻必試,至於其它串燒都好好食,全部都燒得剛剛好,唔會太燶,亦唔會過咸,食得出都係厨師既心機之作,最後因我大食關係,在套餐以外再加左2串燒鱔片,這鱔片除燒到外脆內嫩外,還食倒鱔片的油甘香,食得出絕對是新鮮食材,非常滿足的一餐😋這間燒串㷛無論雞㷛同串燒都同樣出色,鐘意食雞㷛同串燒既朋友有機會就去試下la。
2019-05-17