2023-07-09
放假同肥豬去槍街行下,行行吓見到間勁日式嘅小店😍望望menu主打大板燒同日式烤蛋糕😌賣相都幾吸引🤩咁就入去試吓啦😌餐廳以木系為主色,令人感覺好舒適,有Home feel 嘅感覺,位置都算闊落唔會有擠迫感😌🐙夕口大阪燒(章魚)份量好足,勁爆餡👍🏻切碎嘅章魚同蛋漿同蔬菜混合一齊,食落口感好豐富😆章魚好大塊有嚼口,配埋木魚同大阪燒醬汁,令整體味道更加提升🐙丸久小山園抹茶醬烤蛋糕抹茶控必點之選‼️抹茶醬味道濃郁而香甜,帶有微苦嘅茶香,同蛋糕底嘅甜味相互融合,形成絕佳嘅口感風味🩷伴碟一啲都唔馬虎有京都蕨餅白玉丸子同埋焦糖香蕉等等😚樣樣都好好味🤤🐙芝麻豆乳芝麻香氣,而且濃郁口感十分順滑,唔會太稠密或者稀薄,係恰到好處嘅濃郁口感🩷🐙蜂蜜柚子烏龍茶結合了蜂蜜嘅甜味、柚子嘅酸爽同烏龍茶嘅香氣,味道豐富而平衡😌飲落有一絲清新嘅感覺🩷
🐙夕口大阪燒(章魚)
🐙丸久小山園抹茶醬烤蛋糕
🐙芝麻豆乳