2019-04-30 50 浏览
星期日無乜野做 , 又想出去行下。聽聞有了地鐵後西上環變化很大, 所以就同女友走左去發掘一下新野食。走上西區社區中心斜路, 遠望見到救恩堂教堂,正對面就是今次想介紹的隱世文青小小咖啡店.鋪面主要係柔和綠色為主調,給人一種放鬆舒適感覺。老實說, 我本人不太喜歡飲咖啡但又喜歡聞咖啡的味道 (不知道是否有人一樣) 。但今次我地聽店員點了佢地最signature 既 Csmanthuqs Bloom 桂花冰啡, 原來粒冰是由桂花糖冰起,飲時將香濃的咖啡倒入桂花冰中, 味道甘甘甜甜。小弟就少有地喜歡這種咖啡。 另外, 佢地個雪糕都十分吸引,我地點了 桂花味/海鹽味同意大利手指餅味, 呢個我俾好高分,入口香濃 口感又香滑店員服務極好又細心, 見我地攞住好多野, 安排了較大的位置給的我地坐得更舒適