2022-12-30
每次一黎,最多嘅一定係小店美食,去完附近體育館打完波,路過呢間以馬來西亞為主題嘅餐廳,有推出特色下午茶優惠,入去試一試!餐廳配置純樸親民,雖然係馬來西亞主題餐廳,都有唔少以港式美食的書法牌匾~蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁既然做完運動,當然要邪惡一下,見到呢款嘅名已經好啱胃口,講吓味道!出前一丁配有芝士粉,加上蛋黃奶油碟,份量依個人口味淋落去,出前一丁煮嘅時間啱啱好,非常彈牙😋雞扒都好厚實,新鮮滾熱辣,千祈唔好攤凍咗先食!娘惹咖喱雞配參巴椰漿飯一款幾有馬來西亞特色嘅選擇,飯中椰漿味道適中,口味重既朋友可以加埋咖喱汁一齊食,咖喱雞嫩滑,就算坐喺對面既友人都聞到香味!以下午茶嘅份量黎講,食得好飽🤤特色小食椰香咖央多士熱辣辣脆卜卜,新鮮上枱,入口當然非常滋味!差唔多樣樣美食都係即叫即整!第一次食泰式生蝦,生蝦味道爽脆,不過不失!飲品芒果沙冰,木瓜鮮牛奶,做完運動當然想飲啲凍冰冰嘅嘢!兩款飲品非常都係好啱我地口味,就算食完熱辣辣嘅嘢,飲返兩啖飲品,係馬來西亞餐廳細意感受,不失為生活一種享受!建議一試!
蛋黃奶油勁量雞扒撈出前一丁
娘惹咖喱雞配參巴椰漿飯