2018-04-06 83 浏览
約親朋友響港島食飯,離不開銅鑼灣/灣仔,今日做出新嚐試,去北角.因為有朋友附近工作,推介幾間餐廳,我選擇了就近巴士站呢一間 - La Kaffa Cafe。餐廳裝潢設計好神秘feel,可能呢種感覺叫情調😌我地叫左個豬手🐷& pizza🍕香烤德式豬手 配酸菜及薯蓉($178)豬手望落細細份,但到食落口食極食唔完咁😂😂,食到好飽,肉比較多筋,難切少少,但烤到好香口,薯蓉好好味,唔會覺得好「溜」👍🏻。香草煙三文魚pizza($108)好足料gei pizza,雖然三文魚味道唔太突出,但有粒粒西芹香味補充,口感一絕,而且pizza可以中和一下重口味gei豬手,絕配菜式😃我地另外加$38升級 有 沙律/湯 飲品&甜品沙律加果醋,所以食落有dd酸,但朋友叫左餐湯好好味又足料,仲配有多士!飲品麵係基本檸水檸茶,反而甜品係奶凍,完全驚喜位!單叫已經要$40幾蚊😋

餐廳裝潢設計好神秘feel,可能呢種感覺叫情調😌

我地叫左個豬手🐷& pizza🍕

香烤德式豬手 配酸菜及薯蓉($178)

香草煙三文魚pizza($108)

我地另外加$38升級 有 沙律/湯 飲品&甜品