2021-01-10
我真係好鍾意食印度嘢🤣今次去呢間係藍黃色色調,好搶眼。舖頭入面唔太大,大概可以坐到4-5檯人。因為唔係太肚餓,所以同朋友叫一個咖喱share再另外叫咗啲小食,佢地都有lunch set 叫,包naan同嘢飲,都幾抵食。Chicken Tikka Masala $98 + 10%係啊又係食呢個咖喱🍛呢間嘅masala偏辣,不過一開始食完全唔覺得辣,食食下啲辣味先開始滲出嚟😂真係好蠱惑。然後啲雞肉份量都好多,肉質彈牙,唔會梅曬,如果可以多啲碳燒嘅香味就更加好辣。Masala Papad $20 + 10%呢個係印度薄脆餅,上面會有蕃茄紫洋蔥,因為紫洋蔥🧅係比普通洋蔥辣,如果唔鍾意太辣嘅洋蔥,食呢個薄脆嘅時候就記得撥走啲紫洋蔥。呢個可以點4種醬汁,有綠色(酸)黃色(微辣)紅色(辣)黑色(甜)我就比較鍾意黑色個醬。Naan $25 + 10%呢度嘅naan上檯方式比較特別,係吊住,比較特別。但個naan就正正常常。Samosa (Veg) $38 + 10%個Samosa就覺得有驚喜,我揀咗veg,入面係薯仔,大家都知道我鍾意食薯仔🥔😂薯仔煮得好淋同入味,外皮酥脆,好好食😍
Masala Papad $20 + 10%
Naan $25 + 10%