2022-06-11
同朋友慶祝升職飯,佢就請我黎呢到食南美菜,廚師係委內端拉長大,呢兩年番左黎香港開餐廳,所以見好有特色就帶左我黎🗿烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁🐖$228一黎到見到個造型即刻要瘋狂打卡,一串豬肉串起吊住,食慾大增🤤切開豬肉見到少少粉紅色唔洗驚訝以為係唔熟,店員話西班牙黑毛豬係豬食橡果大,肉質超嫩,味清唔肥膩,高質!仲有兩種自製醬汁,一個係非洲特有嘅羅望子汁,酸酸甜甜,配豬肉食好特別。另一個係燒烤醬嘅味,鍾意濃辣味就可以蘸呢款🗿羅勒醬大蝦手工意粉 🦐$188意粉係舖頭手製嘅,出面食唔到,麵質較厚實,羅勒醬有新鮮嘅芫茜味。一隻原隻蝦加三隻剝殼蝦。原隻大蝦蝦肉厚實肥美,而剝殼蝦就爽甜🗿即刨松露薯條🍟 $68份量都ok,松露碎新鮮刨出黎,薯條亦係粗薯,薯仔味滿滿,加埋芝士碎更加香脆可口🗿巨型雪糕新地 🍨 $98見佢講到巨型就好想試😚大大杯雪糕配埋朱古力藍莓醬,個底放左牛油曲奇碎,有口感又好味😚🗿Handshake Ice Tea - Yuzu 🍊$58味道帶濃濃紅茶味,亦有淡淡柚子清甜,唔算太甜,清涼解渴🗿Handshake Ice Tea - Passion Fruit🍹 $58熱情果味較重,但
🗿烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁🐖$228
烤伊比利亞豬肉串燒配羅望子汁
🗿羅勒醬大蝦手工意粉 🦐$188
羅勒醬大蝦手工意粉
🗿即刨松露薯條🍟 $68
即刨松露薯條
🗿巨型雪糕新地 🍨 $98
巨型雪糕新地
味道帶濃濃紅茶味,亦有淡淡柚子清甜,唔算太甜,清涼解渴
熱情果味較重,但又冇搶走到茶味,個人覺得兩款都好好飲,想果汁感重啲可以揀呢款,鍾意茶味重啲就建議揀柚子果款
燈光比較昏暗,加埋霓虹燈嘅裝飾,聽住音樂好有feel,放假或者同朋友黎Happy Friday都好enjoy😳