2017-12-27 2048 浏览
之前聽朋友介紹呢間串燒店幾得,又收得晏,今日突然興起食宵夜所以同朋友嚟咗試。入到去唔算多人,員工好快安排咗枱比我入座,店內環境幾好,唔會坐得好逼。有兩個餐牌,蠔類另外有一個餐牌。食物款式非常多,連刺身、冷盤、沙律、甜品都有。嚟之前都做過功課,知道呢間串燒店出名蠔,一打開蠔餐牌,見到生蠔足足有成39款!呢度連法國生蠔界嘅勞斯萊斯Gillardeau都有!本人係生蠔愛好者,好可惜呢兩日腸胃有事 都係忍下口唔食生冷野住😖(下次嚟一定要試)食唔到生蠔都可以試其他蠔嘅......我叫咗店內嘅招牌廣島蠔湯,落完單轉個頭就出野食👍🏻 碗內有湯羹咁大隻嘅廣島蠔,湯帶好濃嘅蠔味,好好飲,果然係招牌。下次嚟一定會再叫🤤海鹽燒生蠔員工好好 落單時提我地可以6隻選兩款唔同味,最後選左蒜茸鹽香同鹽燒味(原味)燒蠔好肥美😋 我專登放咗半對筷子一齊影相做對比。飲品叫咗自家製蜂蜜柑桔特飲,不愧為自家製,好飲又開胃,$48一渣幾抵,啱啱好夠兩個飲燒安格斯牛肉粒,好重牛肉味😋👍🏻燒番薯仔+燒翠玉瓜 無咩特別,欣賞呢間唔會似燒到出面咁黑哂。燒菠蘿就食得多,燒蘋果都係第一次,好清新同開胃。野菜包份量比我想像多,調味剛好,清清

有兩個餐牌,蠔類另外有一個餐牌。

食物款式非常多,連刺身、冷盤、沙律、甜品都有。

下次嚟一定會再叫🤤

海鹽燒生蠔
燒蠔好肥美😋 我專登放咗半對筷子一齊影相做對比。

燒安格斯牛肉粒,好重牛肉味😋👍🏻

燒菠蘿就食得多,燒蘋果都係第一次,好清新同開胃。

野菜包份量比我想像多,調味剛好,清清地夠健康(之前出面食過好多都會調味過多)

沖繩Agu露荀卷
勁大條!長過木筷子,口感好好,好好食

叫咗多野食有埋蠔都係只呢個價,幾抵食。食物有水準,朋友果然無介紹錯。