2017-01-19 1646 浏览
老老實實,平時只係識得食嘢,好少寫嘢。但係自食完呢間雞鍋之後,真係忍唔住要讚一讚因為已經一個月已食咗三次。嗜辣的人會知道那種上癮的感覺,尤其是麻辣,簡直抗拒不了。這間隨變聽說在佐敦有一間,但本人甚少過海所以無去過。點了饞嘴麻辣半隻雞,之前第一次去叫了中辣有朋友頂唔順(旺旺tone: 怕辣就食原味唔辣架啦),於是叫了小辣然後叫伙計慢慢加辣。隨變有三大必食: 雞,牛筋丸,隨變粉。雞當然愈嫩愈好,剛剛煲好就要食,否則雞肉變老真係嘥氣。牛筋丸自稱手打,咬落去好似星爺食神上身,好juicy 好彈,仲要咇左牛丸汁汁岀來。莫非火雞姐真係係入邊打緊牛丸?😂最後,係本人一口氣可自隊三碗的隨變粉!唔係講笑,岀面食唔到。我懷疑佢係烏冬加薯粉既混血兒。吸收麻辣湯精華。三碗太誇張?一點都不誇張。朋友現在都會特登再叫多一兩碗唔同我爭食。真係別人笑我太瘋癲😂不過,有啲位都要話下,餐廳阿姐態度唔太好,餐廳不淮外來飲品好理解。當晚其實朋友只是手握一杯已飲清光既咖啡杯入餐廳,提醒咪得,不用一手搶去吧?另外個魚肚又細又發得不好,我們浸了煲了起碼30分鐘,仲係紙皮咁。同經理反映,同我地講話俾師傅試吓,點知攞走左碟魚肚一去不返

隨變有三大必食: 雞,牛筋丸,隨變粉。

雞當然愈嫩愈好,剛剛煲好就要食,否則雞肉變老真係嘥氣。

不過,有啲位都要話下,餐廳阿姐態度唔太好,餐廳不淮外來飲品好理解。當晚其實朋友只是手握一杯已飲清光既咖啡杯入餐廳,提醒咪得,不用一手搶去吧?另外個魚肚又細又發得不好,我們浸了煲了起碼30分鐘,仲係紙皮咁。同經理反映,同我地講話俾師傅試吓,點知攞走左碟魚肚一去不返,亦冇再跟進,變相請埋佢食😅事後要我地再出聲係張單扣返!

總括係好味嘅,我依舊經常幫襯。冇辦法,太喜歡那辣味。