火鍋隨意門

Hotspot
餐厅: 火鍋隨意門
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
2021-04-28 321 浏览
虽然疫情超过一年,但都有唔少餐厅逆市开张,尤其喺铜锣湾一带,今日去左坚拿道西既火锅随意门。餐厅融合左不同国家既风格,例如土耳其既马赛克灯、中国古代屏风。餐厅仲划分左四个区域,每一个区域都有唔同主题包括中国、日本、法国同土耳其,而我就坐系中国既主题餐区。- 麻辣卜卜蚬锅一加热就听到锅内「卜卜」既声音,入面分别有两款蚬类,沙蚬外型比较迷你,肉质结实。至于另一款比较大粒,味道鲜甜滑嫩。所有蚬都唔觉有沙,证明海鲜非常新鲜。上菜嘅时候我只见到一堆辣椒同芽菜,好彩卜卜蚬麻辣汤底并唔系四川𠮶种油腻麻辣,唔会令人食到系咁咳🤣,芽菜爽口兼好入味,香辣亦令蚬既味道更上一层楼🔝- 花雕鸡件未煮鸡件之前已经伴随阵阵花雕香气,红枣纪子令鸡件有少少天然甜味,肉质嫩滑多汁,好味又滋补。- 本地牛颈脊只讲卖相真系顶级,色泽红润,每一片午颈脊厚薄一致,油花比例都算平均。味道方面,嫩滑程度中等,但香浓既牛肉味弥补返口感既不足。- 咸蛋黄炒响铃炸响铃本身好邪恶,呢个咸蛋黄炒响铃真系十级邪恶😈,响铃外层沾满咸蛋黄酱,入口香脆松化,我完全无法抵抗咸蛋黄嘅魅力,食完一啖又一啖,好食到停唔到口😋- 鸭血餐厅将鸭血切成锯齿形状,一共

- 麻辣卜卜蚬锅

本地牛颈脊

- 咸蛋黄炒响铃
咸蛋黄炒响铃

- 鸭血
餐厅将鸭血切成锯齿形状,一共有八件。色泽红润,口感滑嫩。
鸭血

- 日本广岛蚝
每一只广岛蚝望落都好肥美,渌一渌之后肉身仍然饱满,蚝肉相当鲜甜,而且不失弹性。
日本广岛蚝

- 炸芋头
炸芋头同普通芋头味道好似无乜特别,不过用乌笼方式上菜几有新意😏
芋头

- 蔬菜拼盘
蔬菜拼盘有我最钟意嘅莴笋、仲有木耳、蕃茄、粟米、莲藕片、油麦菜丶娃娃菜同鲜淮山,款式非常多。
蔬菜拼盘

食辣野所以叫左一打竹蔗茅根,味道唔会太甜,容器系一个迷你地球仪,正正呼应返餐厅嘅名字。
竹蔗茅根

总结而言,价钱虽贵,但的确一分钱一分货,尤其广岛蚝同牛颈脊质素高,蔬菜类一律都好新鲜。
2021-04-18
麻辣卜卜蚬锅