2017-09-24 58 浏览
今日同媽媽去開九龍城廣場買野💰行到攰我就提議不如係度食埋晚餐 話哂九龍城係泰國菜臥虎藏龍之地 我地無話特別食邊間 咁就隨意搵一間餐廳試下😛亞泰廚房店舖小小但提供既菜式飲品一一俱備🍴有燒牛肉🐮燒原隻魷魚筒 沙嗲串燒 炸春卷燒頸肉等泰式小食 當然唔少得有泰式生蝦同木瓜沙律 菠蘿炒飯🍚同椰漿海鮮飯都係店主推介既 除左泰式特飲外仲有黎自歐洲既手工啤酒🍺真係岩哂放工黎chill一chill既上班族🌜媽媽就叫左杯珍多冰 椰香味十足 甜度適中 加埋有好多Q彈既綠色啫喱條條 令到成杯珍多冰更有咬口😃而我就叫左杯芒果沙冰 沙冰好大杯 就滿瀉既感覺 飲落唔係糖水溝出黎既死甜 而係用新鮮芒果打成冰 夠哂冰凍🌞 邊飲邊食泰國菜真係好夾好岩feel🌴到泰國餐廳必叫既一定係泰式炒金邊粉😈依間餐廳既做法好特別 炒完金邊粉後會弄多層蛋網 除左可以令賣相更美觀吸引外 最大既作用係可以利用蛋網保存金邊粉既熱力 食落仲係熱辣辣 金邊粉炒得很有鑊氣 但略嫌過油 材料很豐富 味道酸酸甜甜 加入伴碟既花生碎同青檸汁 咁就夠哂正宗泰式風味喇🌇🍴不得不提就係佢既每日1⃣元優惠 只要食滿200蚊可以就以1蚊既價錢去叫個日既小食 每日既優

不得不提就係佢既每日1⃣元優惠 只要食滿200蚊可以就以1蚊既價錢去叫個日既小食 每日既優惠食品都唔同 我個日係泰式酸辣鳳爪 唔好以為1蚊就會將價就貨 份量係沒有減少 而且味道好好 鳳爪爽彈夠滑 酸酸微微好開胃😚😋

兩個人唔食得太多 媽媽就簡左依個泰式粉絲焗大蟹🦀🦀上枱時忍唔住哇左聲 好大 大除左指個沙煲 仲有隻大蟹同粉絲既份量阿 大肉蟹啖啖肉 原隻蟹蓋焗粉絲 蟹膏既精華滲哂落粉絲到 大大隻蟹鉗 十分鮮味 食到我同媽媽都舔舔脷😋
粉絲炒得乾身 很香😍 加埋泰國特色香料一齊炒 有點像雞煲既味道 粉絲既份量真係唔講得笑 多到我地要打包番屋企 值得推介 👍🏻