2008-02-24 23 浏览
我自己本身就住係屯門~不過因為貓zi小姐住係柴灣~小弟免不了都成日要係柴灣食0野~講返呢間Cafe~在下曾多次食呢間餐廳0既下午茶~無他~只係因為貪佢方便夠近~同埋外觀算舒適(相對同區附近的茶餐廳)~但係一打開餐牌(應該話係一張爛爛的餐紙)~見到d choice...求其一個兩餸丁丁面加杯0野飲都要廿幾蚊~大佬~呢家係下午茶時段喎@o@算~你好味我都唔計較~在下就叫0左個沙嗲牛肉雞絲丁面加凍奶茶~貓zi小姐就叫0左個沙嗲牛肉雞翼丁面加凍奶茶~個面0黎到~哇~咩料到...個丁面好似俾人食0左3份1~d料少不得止~仲要唔好味~d雞絲淡口~無雞味~成碗0野真係得幾塊牛肉加少少雞絲再加少少面就話係個下午茶餐~唔係貓zi小姐俾佢d面我食~我諗我真係會餓食街頭~p.s:在下第二次去食(因為實在無得揀~呢次趕時間~佢近巴士站)~都醒目啦~明知佢個面得咁少~在下咪叫加底囉~點知個師奶waitress同我講~無加底喎~一係你叫多個淨面囉...一碗淨面~無記錯好似要十幾蚊~呀師奶你係咪痴線架~然後在下再叫一杯凍華田定唔知凍好立克~佢同我講話無呢d野叫~(在下都唔係好肯定係叫邊樣~但我好肯定係我叫一杯茶餐廳
p.s:在下第二次去食(因為實在無得揀~呢次趕時間~佢近巴士站)~都醒目啦~明知佢個面得咁少~在下咪叫加底囉~點知個師奶waitress同我講~無加底喎~一係你叫多個淨面囉...一碗淨面~無記錯好似要十幾蚊~呀師奶你係咪痴線架~然後在下再叫一杯凍華田定唔知凍好立克~佢同我講話無呢d野叫~(在下都唔係好肯定係叫邊樣~但我好肯定係我叫一杯茶餐廳一定0既0野佢同我講話無)
至於大家話d服務係幾差我唔再多講~
so~各位柴灣區0既朋友仔~唔好再幫襯佢啦~唔係會俾人搵老襯!!!