2001-02-20
琴晚四個人走o左o黎食自助餐。雖然款式唔多,但都幾飽下。特別係另外有埋一主菜同雪糕雪葩。剌身有Toro、有Uni,但唔靚唔太新鮮。Toro入口有渣,海膽苦o既..熱盤都係麻麻地--天婦羅唔夠熱,金菇牛肉卷,乾爭爭。整体上o的熱盤都比較難食!主菜得兩款--鐵板冬菇燒牛肉同埋香草燒大蝦,兩樣都幾好~ 我相信呢個自助餐唯一可取o既都係o的冷麵(可惜得兩款)同甜品!甜品竟然有呢度出名o既Tiramisu同綠茶紅豆糕,不過最正都係一個個樣好似法式燉蛋咁o既綠茶custard~~ (Yummy!!!) 同埋o的和果子及羊羹。甜品我o地要o左熱情果sorbet同埋米雪糕。兩款都唔差、幾滑,米雪糕仲食到一粒粒軟棉棉的小米(可惜味道較淡~)雖然呢度有一般自助餐唔會有o既貴價刺供應,但質素強差人意,比我就寧願貴o的去第二間日本料理坐Sushi吧,一樣可以任食刺身,仲包新鮮添。今餐千七蚊埋單,不過若果真係去坐Sushi吧起碼都要三千蚊啦,所以我覺得呢個價錢都可以接受。
主菜得兩款--鐵板冬菇燒牛肉同埋香草燒大蝦,兩樣都幾好~