次次嚟the salted pig都係叫豬手同豬腩食為咗唔好又叫豬手咁悶今次就試吓其他嘢😎估唔到豬以外嘅菜式都一樣咁出色🌟Steak Salad燒到medium rare嘅牛扒加上油醋沙律牛扒軟熟 肉味濃郁 仲好香炭燒香味洋蔥圈嗰皮夠薄又炸得乾爽👍🏻唔會一咬落去嗰洋蔥索晒油creamy嘅藍芝士為嗰salad dressing增加不少風味🌟Cheesy ‘Omnipork’ NachosNachos絕對係我嘅all-time favourite雖然嗰nachos無論肉定芝士全部都係素食不過味道同正常嘅nachos一樣咁好食平日nachos多數配牛油果醬同肉醬估唔到配素肉絲口感都一樣咁夾 仲冇咁油膩加上橄欖同素芝士 入口清新 令人食指大動🌟Pan-seared While Sea Bass Fillet海鱸魚煎得剛好 魚肉嫩滑加上青口和大蝦真係鮮味十足成個海鮮燴冇特別落其他茄醬之類嘅調味嗰汁非常清甜 另外落左少少辣肉腸吊起嗰海鮮味成盤最正唔係海鮮而係嗰麵包粒🤤索晒啲海鮮精華真係好好食🌟Go Banana Sundae新地嗰窩夫脆得嚟入面煙煙韌韌真係啱晒我口味生果加雪糕都正常發揮簡單得嚟又係
次次嚟the salted pig都係叫豬手同豬腩食

不過味道同正常嘅nachos一樣咁好食
平日nachos多數配牛油果醬同肉醬
估唔到配素肉絲口感都一樣咁夾 仲冇咁油膩
加上橄欖同素芝士 入口清新 令人食指大動
Pam-seared  White  Sea  Bass  Fillet

海鱸魚煎得剛好 魚肉嫩滑

🌟Go Banana Sundae
新地嗰窩夫脆得嚟入面煙煙韌韌真係啱晒我口味
生果加雪糕都正常發揮
簡單得嚟又係大人細路都鍾意嘅甜品🥳
Blueberry  cheesecake  +  apple  mojito

飲品方面叫左Blueberry Cheesecake Milkshake同Apple Mojito
理想中嘅Mojito🍸🍸🍸
結果成pint啤酒咁多🤣酒味亦比想像中濃真係好抵飲