2021-07-10 674 浏览
网上见有优惠平日 $489 两位既 tea set 仲要免加一,包埋上 sky 100 入场票,谂住好著数,点知中伏!除左个 view 之外,其他真系零分!唔好以为 cafe 100 由酒店其下餐厅一定好食,食物质素真系想象唔到咁差。首先餐厅系以 open area …类似快餐形式,先购票,后送上食物,完完全全感觉似快餐店!我预先订位,所以安排左近窗边位置,所以加返d分。好喇…入座后,职员送上所谓以 ICC 作主题既古铜色下午茶架,标榜呢个全港最高大厦外型的特式,老实讲…十分核突,完全冇美感,不过都要打下卡既!食物分别有:咸甜点各四款;咸点包括味道浓郁的烟三文鱼意大利软芝士瑞士卷传统鸡蛋松露沙律法式泡芙烤南瓜鸡肉迷你汉堡红菜头菲达芝士意大利饭球配番红花蛋黄酱 甜点则包括有樱花造型的柠檬蛋糕甜味刚好的绿茶朱古力杯香滑的芝士蛋糕和配上果酱奶油忌廉的英式松饼食物质素超乎想像地唔好食,好似放左好耐既隔夜口感。呢个 tea set 系唔包饮品,连最简单既茶或啡都冇,要自己购买,都冇所谓喇,但系职员唔会 serve 你,系要自己去 counter 自己比现金买,仲要系樽装饮品或好明显既即饮果汁,尽
除左个 view 之外,其他真系零分!

我预先订位,所以安排左近窗边位置,所以加返d分。

食物分别有:

甜点则包括有樱花造型的柠檬蛋糕
甜味刚好的绿茶朱古力杯
香滑的芝士蛋糕和配上果酱
奶油忌廉的英式松饼

食物质素超乎想像地唔好食,好似放左好耐既隔夜口感。

呢个 tea set 系唔包饮品,连最简单既茶或啡都冇,要自己购买,都冇所谓喇,但系职员唔会 serve 你,系要自己去 counter 自己比现金买,仲要系樽装饮品或好明显既即饮果汁,尽显快餐风格!

由于用餐位置系open area,只系用矮围栏分隔,而且冇 waiter, 所以就算唔系餐厅顾客(一般游人)都自出自入地进入用餐范围除低口罩走近窗边或食客附近影相,感觉唔系几好,呢点真系要改善下。