餐厅: 傷心酸辣粉 (裕景坊)
资讯:

傷心酸辣粉我諗大部份人都食過,好多年前已經喺香港開,中學時期真係好鍾意食佢哋個酸辣粉。原來佢哋而家已經有其他川菜食,例如係水煮魚/牛,雞煲,麻辣烤魚等等鍾意食辣嘢嘅我今次就叫咗水煮魚套餐,ABC區每樣可以揀一款,套餐for兩人食今次揀咗水煮魚配麻辣肥腸同埋熗炒土豆,仲包兩碗白飯。飲品就另外跟餐加$5。辣度自己揀,今次我就試咗中辣水煮龍脷魚🐟🌶啲龍利柳有係炸過走油,食落更加香同埋冇腥味,辣椒同辣油都俾好多,可以用嚟撈飯食。魚完全去晒骨👍🏻放心食,入面仲加咗寬粉同芽菜,好有重慶風味麻辣肥腸🐷🌶大腸唔算好肥,入面亦都清乾淨晒冇臭味。辣辣地,小食黎講好惹味熗炒土豆🥔🌶相比其餘兩個菜,呢個就比較有特色,唔係出邊到到有,嚟到真係嚇一嚇,因為超大兜!麻辣味好重同埋好香,一絲絲口感都幾爽,炒得有鑊氣

水煮龍脷魚🐟🌶

水煮龍脷魚