《Eric’s Kitchen - 荔枝角》作为一个专业既alcoholic,小妹经常都会去唔同既地方试酒,又或者出去食饭既时候都会饮番杯😝前几日收工约咗一班朋友去饮嘢聚旧🤭喺朋友嘅介绍吓去咗荔枝角D2 Place一间有得打室内Golf既餐厅边食边玩咗一阵😎我就觉得呢度有少少似Clubhouse咁,里面有多条哥尔夫球赛道俾人选择,自己一个练习又得,一班人打比赛都得,其实都几得意㗎🤣当日,我哋几个人都叫咗free flow package (两小时任饮白酒同任refill cold-cuts platter),其实食到两round都已经抵返晒啦😎当日埋单人均约$188🤭我哋每人最少都饮咗四杯或以上既白酒同埋食咗两set火腿😉绝对超值啦💁🏻‍♀️Cold-cuts Platter呢个platter 入面有四种食物,有腌制橄榄、蒜蓉包、Salami同埋Parma Ham,成个摆盘presentation 都几得体嫁😉 蒜蓉包放上枱嘅时候热辣辣,充满蒜蓉牛油味几好食😍我唔食橄榄嘅所以塞晒俾我啲朋友食😂而cold-cuts 方面个份量都俾得几多,虽然仲可以refill,但系一份我觉得都够两个人食,
《Eric’s Kitchen - 荔枝角》

💁🏻‍♀️Cold-cuts Platter

呢个platter 入面有四种食物,有腌制橄榄、蒜蓉包、Salami同埋Parma Ham,成个摆盘presentation 都几得体嫁😉 蒜蓉包放上枱嘅时候热辣辣,充满蒜蓉牛油味几好食😍我唔食橄榄嘅所以塞晒俾我啲朋友食😂而cold-cuts 方面个份量都俾得几多,虽然仲可以refill,但系一份我觉得都够两个人食,饮住酒食下肉其实好快就食晒一份

💁🏻‍♀️LIEBFRAUMILCH 德国甜白酒

Free Flow package 入面可以选择红或白酒,我地当日就拣左白酒,虽然红肉配红酒会夹啲😉不过呢个白酒甜甜地其实同Ham都几match😎呢款白酒易入口,个人觉得都几适合当dessert wine 🍷

总结,呢个地方其实都几得意,好适合一班人嘅聚会,除咗室内哥尔夫球场之外,呢度仲可以比客人喺出边餐厅位置饮酒同睇波,我见其他客人食嘅西餐都好似几唔错😉下次过嚟,如果唔想净系饮酒都可以考虑吓食佢嘅西餐呙🤭
2023-01-03