2018-01-11 84 浏览
17年最後一日,冇咩特別安排。想近近的喺觀塘食個簡單晚餐,然後去海濱長廊倒數。 諗起觀塘日昇中心翻新後開左season plus, 之前喺銅鑼灣分店食過都覺得不錯,價錢又合理,趁住呢晚 試一試觀塘這一間。嚟到時7點鐘時間尚早,只有幾檯人。我們先點 生蠔套餐有6隻yellowstone 6隻irish rock, 配埋一枝Moscato 。 酒香果味,本身病未癒好的我,喝了幾啖找回味蕾。冷盤過後 點了松露pizza,pizza底是自家做的 軟熟 脆口 有香香的松露油味,很不錯。另外點了慢煮美國安格斯厚切牛柳 伴碟有蘋果配士多啤梨醬,減輕肉嘅油膩。 慢煮令肉嘅中心點鎖住肉汁,很juicy,肉質都比較滑嫩。來用餐的人陸續嚟到,幾乎每枱都會開一枝酒 氣氛不錯啊。 除夕晚蠔一蠔也不錯
2017-12-31
庆祝纪念