2009-01-02 21 浏览
同男朋友揀黎揀去都唔知去邊度食 又book左係青衣城睇戲 結果都係選擇佢無食過既阿拉我之前都同爸媽食過幾次 3個人食叫既數量都唔可以多 本來都有d擔心2個人更難叫最終就叫左口水雞 薄餅烤牛肉 香芒杏汁豆腐 同埋高力豆沙 先講口水雞初時以為會好辣 我本身食辣得之人 都無咩所謂 點知食落一d都唔辣!得個少少辣油 反而勁多花生醬d雞係凍既 肉質算唔錯 幾新鮮 不過就太多骨位 食得有d辛苦 之後係薄餅烤牛肉佢有得揀羊/牛/豬/雞 我地揀牛肉 會配埋6塊薄餅 有d似食北京填鴨個d薄餅 好細塊d牛肉好多 加埋蔥頭落去炒 幾香口 不過好多 6塊薄餅都包唔晒 包得太多又會跌出黎應該要叫d飯一齊食 (可惜我地2個人 再叫埋飯 應該食唔晒... )唯一美中不足 係太多油... 香芒杏汁豆腐可算係最失望既一款本來諗住就算唔係豆腐花 都會真係豆腐掛點知一拎黎 入面個d唔知咩黎既白色野 食落去同無咩味既椰汁糕一樣芒果少到暈 完全有d被騙既感覺... 最後既高力豆沙 本來諗住叫另一款甜品棗泥糕 見到openrice唔少人話好味 可惜男朋友唔好紅棗因為係即叫即整 要等15-20分鐘 最後佢都只係10-15

最終就叫左口水雞 薄餅烤牛肉 香芒杏汁豆腐 同埋高力豆沙

先講口水雞
得個少少辣油 反而勁多花生醬
d雞係凍既 肉質算唔錯 幾新鮮
不過就太多骨位 食得有d辛苦

之後係薄餅烤牛肉
唯一美中不足 係太多油...

香芒杏汁豆腐可算係最失望既一款
本來諗住就算唔係豆腐花 都會真係豆腐掛
芒果少到暈 完全有d被騙既感覺...

因為係即叫即整 要等15-20分鐘 最後佢都只係10-15分鐘左右就到左
熱辣辣大大粒6隻高力豆沙 砂糖粉係另一隻細碟度
最開心係食到呢個!

服務唔錯 最搞笑既係一間上海餐廳播英文pop rock歌!

而且 d位的確有d窄...經常有個d清潔車係我身邊推過 都幾乎會掂到我...
口水雞
薄餅烤牛肉
香芒杏汁豆腐 (share左之後先影 不過都仍然貨不對版)
高力豆沙