2021-10-29 390 浏览
成日以為馬拉得肉骨茶呢個名物 見呢間直情用蝦麵做招牌 所以就好想試 加上我勁鍾意蝦🇲🇾🦐入到去左覺好似星馬地道餐廳嘅感覺 簡單白色牆再加長木枱同木凳 🪑一坐低就有人比個QR code我哋自己落單 💬因為未食過 所以研究咗一陣最後叫咗辣蝦油麵加墨丸同咖喱肉片油麵🍜兩個湯之中辣蝦湯係真係出色啲 唔會好辣但辣味食得出 唔食得辣亦可以走辣 而且有好濃嘅蝦味 仲有好多切半嘅蝦仁 芽菜做配菜 墨丸好多粉 一般而咖喱湯就偏甜 不過都好濃 但係再食我都會食返辣蝦湯 🌶小食炸豆腐豆卜係驚喜嘅 我本身唔好豆卜 但佢炸到好鬆脆 點埋個甜酸醬 我食到唔停口 😋而杯 #檸檬薏米水 就零甜味 本人唔太喜歡 不過好多薏米 算足料咁啦🧊💰辣味蝦湯底蝦肉墨魚丸油麵 $60咖喱叻沙湯底蝦肉肉片油麵 $68檸檬薏米水 跟餐 $18青檸梳打 跟餐 $18👉🏻蝦麵店 灣仔蘭杜街2號麗都大廈4號地舖.
一坐低就有人比個QR code我哋自己落單 💬
因為未食過 所以研究咗一陣