2023-12-06
📍 Gyutan Toku(士瓜灣) 日本過江龍🇯🇵牛舌專門店👅只此一間{士瓜灣}店以每日新鮮食材為主打日本直送,不隔夜~每塊牛舌都好厚身,同日本食既一樣連煮法都以日本炭燒。十分有風味😍定食套餐包括:沙律。餐前小食。麵豉湯。日式蒸蛋。蒸蛋好滑溜,仲有蟹棒冬菇既配料,令雞蛋添加啲味道😍麵豉湯落足料,每日新鮮熬製。好有和風味道😍🔸極上牛舌定食體驗到真正的入口即化既牛舌,牛油脂熔點好高,牛舌的厚度真的很誘人,外層焦脆炭燒香氣滿滿,可以自由搭配檸檬汁、日本醬油或wasabi,吃起來爽度十足,三種吃法比較鐘意沾少少Wasabi,口感比較清新同時感覺去除油膩感🫶🏻🔸日式鰻魚定食豐厚嘅鰻魚,鰻魚有炭火的香氣,直接烤的表皮酥脆、較入味,魚身軟嫩、冇魚骨,淋上蒲燒醬汁,單這樣吃就很開胃🤤🔸炸雞軟骨雞軟骨粒粒都好有咬口爽口脆脆好啱用嚟做下酒菜喔🍻🔸燒鱈魚干鱈魚千脆卜卜,好香口,點埋佢嘅沙律醬幾惹味😋有餐前小食,點可以冇酒呢~生啤🍻係首選🤭飲完酒最緊要係{唉}🫶🏻🔸High ball 係日本酒溝sake,飲落有少許回甘感。
日本過江龍🇯🇵牛舌專門店👅
只此一間{士瓜灣}店
以每日新鮮食材為主打
日本直送,不隔夜~
每塊牛舌都好厚身,同日本食既一樣
連煮法都以日本炭燒。十分有風味😍
定食套餐包括:沙律。餐前小食。麵豉湯。日式蒸蛋。
蒸蛋好滑溜,仲有蟹棒冬菇既配料,令雞蛋添加啲味道😍
麵豉湯落足料,每日新鮮熬製。好有和風味道😍
🔸極上牛舌定食
🔸日式鰻魚定食
🔸炸雞軟骨
雞軟骨粒粒都好有咬口
爽口脆脆
好啱用嚟做下酒菜喔🍻
🔸燒鱈魚干
鱈魚千脆卜卜,好香口,點埋佢嘅沙律醬幾惹味😋
有餐前小食,點可以冇酒呢~
生啤🍻係首選🤭飲完酒最緊要係{唉}🫶🏻