2013-07-24
今次其實已經係第二次來, 對上一次係同朋友食lunch, 今次係同老婆食生日飯其實呢間野俾我既感覺好得意, 你話佢平咩, 佢又唔係, 你話佢出品樣靚咩, 佢又唔算, 你話菜色特別咩, 咁再特別再怪既大有人在. 佢連地點都怪, 工廠區, 店外面一堆貨車拖頭, 係店入面仲見到出面寫住"XXX零件..貨車.."之所以會同老婆來食生日飯, 一來係因為老婆都想試下, 二來係佢既味道.今時今日, 魚有魚味, 菜有菜味, 真係買少見少, 佢既出品無論係湯, 沙律, 主菜, 甚至杯juice, 都可以用一個"鮮" 字來形象. 有新鮮食材先可以做出好味既食物咁基本既野, 我好大膽講句現在既香港就算你俾得起錢都未必食到.再來就係地方, 地方都好闊落, 唔會好似其實地方直頭可以夾到人地枱啲野食咁, 整體感覺好relax, 好舒服.
题外话/补充资料:
行遠少少有堆meter 位 (近嘉里倉), 唯一就係平日個到啲大車會係到上落貨, 車主們小心啦. 仲有放得8張相真係唔夠囉.