2024-02-28 229 浏览
星期日要带小朋友黎附近上堂,上完堂得一两间餐厅有开,其中一间就系呢间,见未试过,所以就入咗去啦。先睇环境先,其实呢间环境都几舒服,加上星期日其实都冇咩人,所以一定唔会俾人赶,而且其实佢个餐牌都几平,所以都有啲期待。我哋一共嗌咗两个餐,另外加咗两款小食。嘢食好快就嚟到啦,先讲下两个小食先,我哋叫咗蒜泥白肉同小笼包,但系呢两样嘢真系好差😮‍💨蒜泥白肉可以改名做酸泥白肉,因为佢个陈醋好似唔使钱咁疯狂落,食落去剩系得一浸酸味,其他味都食唔到😰而小笼包就好厚皮,净系睇张相都睇到佢有几厚皮啦😮‍💨之后就系酸辣云吞面同埋排骨炸酱面,两个面嘅味道普普通通,但系云吞都有皮厚嘅问题,不过以呢个价钱嚟讲就不失不过啦。最后就系两杯嘢饮啦,杯酸梅汤味道正常,但唔知点解好似俾人饮咗几啖咁,拍埋杯冻奶茶就睇得好清楚,直程冇咗差唔多三份一🤫奶茶亦都唔算香浓,不过上海舖买奶茶其实都冇乜好大期望,所以尚算合格。总括嚟讲,如果唔系其他餐厅星期日冇开,一定唔会拣呢间餐厅食嘢🫠

而小笼包就好厚皮,净系睇张相都睇到佢有几厚皮啦😮‍💨

2024-01-21