2018-11-26
大約半年前試過一次,果時岩岩開業不久,但令我留下唔好既印象,之前都有寫過食評,今次行過見到佢岀左新品,出左個好得意既蛋造型既飲品,隔左咁耐,決定再試下,估唔到一雪前恥!呢杯金蛋真係有驚喜!小店環境佢個招牌LED燈好顯眼,雖然細細間,但你行過一定唔會見唔到佢,今次就係比佢個金蛋吸引住再次幫襯。餐牌睇招牌名就知係專飲撞奶~~金蛋黑砂布蕾撞奶 $42(限量新品)成隻金蛋上,飲完洗乾淨個杯仲可以用黎裝野。面頭係黑糖芝士奶蓋再灑左啲黑糖粉用火槍燒過,配上黑糖珍珠撞奶,加上黑糖掛紋真係好吸晴。一飲芝士奶蓋好濃,而攪勻後,黑糖珍珠味好夠,雖然偏甜但接受到,黑糖味真係突岀,唯一要挑剔係珍珠稔左少少,但整體十分有驚嚇,對比起上次進步好多!飲完之後,蓋好個蓋拎返屋企洗乾淨拎黎裝野~通常我試過一次覺得唔好飲好少會返轉頭再試其他,怕其他都係唔好飲,但今次比佢個造型吸引住,估唔到再次幫襯有咁大驚喜,係一杯真係好飲而且有質素既黑糖撞奶,飲完仲可以拎個杯黎重用,值得買黎飲!
小店環境
餐牌
睇招牌名就知係專飲撞奶~~
金蛋黑砂布蕾撞奶 $42(限量新品)
金蛋黑砂布蕾撞奶(限量新品)
飲完之後,蓋好個蓋拎返屋企洗乾淨拎黎裝野~