平時鍾意食醬油蟹嘅話,好推薦揀有任食「潮汕汁醃」嘅套餐(即C餐同D餐)。「潮汕汁醃」有蟶子、鮮花甲、海蝦同海鮮雜薈等,而家仲有限定凍蟹呀!潮州鹵漢採用新派生醃海鮮嘅做法,先輕灼海鮮,再以醬油、辣椒、薑蔥蒜同魚露等醃至入味,味道好似韓式醬油蟹咁鹹香惹味🤤而且又食得安全👍🏻重點係有蟹膏,因為用酒浸過,鮮中帶有陣陣甜味,比熟嘅蟹好食好多!炸魚皮非常鬆脆,好食到飽都要encore😝千張(豆腐皮)淥個一兩秒就食得,吸收晒清雞湯嘅鮮甜,口感軟綿綿。豆卜冇得輸,氣孔吸滿湯底精華。炸豆腐串竟然唔油膩,豆香濃郁👍🏻娃娃菜同清雞湯相輔相成,口感細嫩味道甘甜😋總結:坊間食醬油蟹閒閒哋都五六百蚊埋單!呢度最平$338/位(成人)已經任食,輕鬆食回本。佢哋嘅食完真係念念不忘,估唔到前菜比主食更驚艷🤣一改我以往對潮汕汁醃製料理嘅印象!