2019-02-10 217 浏览
我成日鍾意食香口嘢, 但係又好容易熱氣上火,所以我會食碗綠豆沙嚟清吓熱氣。 早排就去咗呢間"甜入心", 佢喺沙田新城市廣場旁邊嘅好運中心, 第一次去,唔係咁易搵到。佢鋪面唔算大,但係門口竟然有部電子派籌機, 幾有系統喎,唔通生意好到派唔切籌?我入去嗰陣仲好早, 但都坐咗八成客。睇吓個餐牌,有好多唔同款式嘅甜品, 例如椰皇系列,冰糖系列等等…… 我冇畀佢地動搖到呀,一心一意就係食綠豆沙!個綠豆沙好啱我心水: 唔太甜,起沙!有海帶 同埋臭草,火喉夠, 用料足! 好好味! 食完急急腳埋單, 細鋪最緊要轉枱快! 吓,一陣間咋喎,外面已經一堆人等緊, 唔怪得知要用呢個電子派籌機啦!見到門口呢張海報,原來呢間小店都幾關愛長者同傷殘人士,食糖水有優惠價!

我入去嗰陣仲好早, 但都坐咗八成客。

綠豆沙

綠豆沙