2016-10-04
1907 浏览
今日又帶呀媽食好野 今次近近地去左銅鑼灣食野 銅鑼灣不嬲都好多野食 吾好種類咩都有 但呢間都算幾特別 所以就打下拉🤓由於知道呢間都幾出名 所以去之前記得打去book枱 如果吾系就要久等了!So do I,我地當然冇甘蠢拉先講食物1.黑松露菌忌廉湯就系呢碗湯拎我愛上黑松露❤️ 入面既料好足 而且每啖都食到切得好細粒既雜菌 吾洗咀嚼都可以吞落肚lu 而且呢個湯吾會好creamy 飲完好飽同好2.大蝦占米多味道剛剛好 夠哂味 而且最值得食既地方系岩哂我地呢d懶人 吾洗自己剝 點埋d汁就可以食得 入面會有d 雜菌 幾夾!3.必食 德國式燒咸豬手豬手燒得好脆! 而且份量都好多 2個女仔一定食吾哂一個 不過就真系有少少咸 配上個自製醬汁就剛剛好 其實可點可不點 不過我同媽媽都要一邊飲水一邊食 而個薯條系食過甘多間最好味 佢炸到好似薯格甘 而且擺左出黎好耐都吾會林哂 依然甘脆 好神奇!4. 黑松露麵包蟹意大利飯個飯係有少少濕濕地嘅 每一啖都沾上黑松露令到個飯既味道更加出色 不過份量就吾算太大份 但一個女仔食就啱啱好 因為意大利飯通常份量都係比較少 5. 凍朱古力朱古力幾夠濃 不過加左上面Cream就好
1.黑松露菌忌廉湯
就系呢碗湯拎我愛上黑松露❤️ 入面既料好足 而且每啖都食到切得好細粒既雜菌 吾洗咀嚼都可以吞落肚lu 而且呢個湯吾會好creamy 飲完好飽同好[流]
朱古力幾夠濃 不過加左上面Cream就好似有少少甜