2019-01-31 80 浏览
今日朋友生日, 三女一男既配組合, 食放題任食打邊爐就一定蝕到骨LA都赤埋, 所以決定去一間好少少既已海鮮粥底做主打既邊爐~ 之前睇雜誌介紹過好似幾正, 今日就BOOK咗位先去, 因為聽講都幾爆下~ 星期三晚上8點去到~ 爆滿, 好彩一早訂咗位~ 4人坐卡位~ 卡位好闊落~ 我地點咗每位$198既火焰八鮮鍋, 有八款指定海鮮, 有奄仔蟹,貴妃蚌,鮑魚,蜆,元貝,海沙白,海蝦, 同埋雞件, 再加五款之自配料, 我地揀咗手工牛丸,粉腸,芝士腸,韮菜餃,紫菜響鈴, 一開始店員將D蟹同蝦同雞放入煲爆香咗~ 之後加入南瓜湯底~ 一邊爆我已經流口水~ 大滾咗就加埋其他海鮮一鑊熟~ 貴妃蚌,鮑魚,蜆,元貝,海沙白,海蝦都好新鮮, 最值得讚係隻奄仔蟹~ 冬天去食都咁靚咁多用~ 正明佢地選料都幾嚴格~ 食哂D海鮮之後就淥埋其他配料食, 紫菜響鈴係我心水推介~ , 淥3秒索下d湯, 外濕內脆, 仲要紫菜味~ 非常好吃~仲要提一提佢個手工牛丸, 入面包咗薑汁, 好新鮮既配答~ 值得一試~ 值得推介的火鍋店~ 讚~

值得推介的火鍋店~ 讚~
2019-01-30