就算係最炎熱嘅夏天都阻止唔到香港人打邊爐,今次嚟阿爺八鮮鍋食雞煲海鮮放題。一入餐廳幾個大魚缸放滿咗各種生猛海鮮,上一秒仲喺魚缸暢泳嘅魚蝦蟹,下一秒已經鮮甜上枱,我忍唔住要食晒你哋啦。特色🐔雞煲十分惹味😋😋😋😋烚吓烚吓之前整返個特色雞煲,雞煲有幾個口味可以選擇: 四川麻辣,泰式雞煲,芝士雞煲,我哋揀咗花膠雞煲。雞煲份量細細地,食完係可以再加嘅,因為要留肚食海鮮火鍋,我哋就冇再refill雞煲。花膠好彈牙有咬口,吸收咗雞肉同醬汁,煮到好入味。時令燉湯🫖滋補養生😋😋😋😋石斛麥冬湯,盛載燉湯嘅容器好特別,係一個銅茶壺同茶碗。燉湯望落好清,一啲都唔油膩,飲落好清甜好養生。海鮮🦞🦀🐟🦐🦪火鍋隆重登場😋😋😋😋😋正式進入今晚嘅重頭戲海鮮火鍋,為咗唔破壞海鮮嘅原汁原味,我哋揀咗比較清嘅椰子🥥雞湯底。✅ **原隻龍蝦🦞**——肉質飽滿,鮮甜無比 ✅ **鮮鮑魚**——鮑魚超新鮮,仲識郁㗎,肉質爽口彈牙✅ **大虎蝦🦐**——巨型Size,啖啖肉 ,好鮮甜✅ **珍珠蠔🦪**——粒粒都好飽滿,嫩滑爆汁,無腥味 ✅ **膏蟹🦀**——肥美鮮甜,超級爆膏全部即叫即撈,保證夠晒新鮮。各款火鍋配料及手打丸😋😋😋

特色🐔雞煲十分惹味😋😋😋😋
烚吓烚吓之前整返個特色雞煲雞煲有幾個口味可以選擇: 四川麻辣,泰式雞煲,芝士雞煲,我哋揀咗花膠雞煲雞煲份量細細地,食完係可以再加嘅,因為要留肚食海鮮火鍋,我哋就冇再refill雞煲。花膠好彈牙有咬口,吸收咗雞肉同醬汁,煮到好入味。

時令燉湯🫖滋補養生😋😋😋😋

海鮮🦞🦀🐟🦐🦪火鍋隆重登場😋😋😋😋😋
✅ **原隻龍蝦🦞**——肉質飽滿,鮮甜無比
✅ **鮮鮑魚**——鮑魚超新鮮,仲識郁㗎,肉質爽口彈牙
✅ **大虎蝦🦐**——巨型Size,啖啖肉 ,好鮮甜
✅ **珍珠蠔🦪**——粒粒都好飽滿,嫩滑爆汁,無腥味
✅ **膏蟹🦀**——肥美鮮甜,超級爆膏

全部即叫即撈,保證夠晒新鮮。

各款火鍋配料及手打丸😋😋😋😋
招牌手打蝦滑同墨魚滑都好爽口。潮汕牛筋丸,超級爆汁有牛味。A4豆腐紙,第一次食,好特別。蔬菜嘅選擇亦很多。

刺身拼盤🍣 😋😋😋😋
吞拿魚腩,赤蝦,北寄貝,魷魚,全部都好新鮮。

全部海鮮都好新鮮,我哋食到捧住個肚走啊。🤤
2025-08-19