2017-04-24 72 浏览
今日去咗呢个嘅阿爷粥底手工唰唰锅,佢地系新开嘅,主打系粥底火锅。一去到我哋就叫左一个阿爷有米嘅粥底,一煲滚嘅时候,佢啲料好粥好多米,重点系冇味精嘅味道,令人有一种健康既感觉。话明叫粥底火锅一定要叫啲配料啦!我哋分别带咗一个顶级牛骨脊,一个菜心,韭菜饺子同埋黄金蚬!个牛骨脊一嚟到就已经啲花纹好靓,牛肉嘅颜色好红,咁我哋就梗系即刻摆入火锅入边试吓啦!佢入口即溶,不过技巧系唔好煮咁耐!个菜心就系冰镇菜心,佢哋好细心咁摆咗啲冰系啲菜心入边,目的就系要提升佢哋嘅新鲜度,咁当然佢哋食落都好爽口!值得一提嘅系佢嘅韭菜饺,佢哋嘅饺子系全人手制作,粒粒都好大粒好饱满,啲材料都好足够!最令我难忘嘅就系佢嘅黄金蚬,佢哋俾左好多只,而且粒粒都好爆满好容易开口!煲完之後个蚬肉好容易就攞得出嚟,证明好新鲜,食落仲好鲜甜!而令我最为满足嘅亦都系佢哋嘅酱油,佢哋除咗豉油之外仲有菜谱,好难得,装酱油既器皿都好细致,好靓!仲有佢哋铺头仲有叉电嘅USB插口,好正呀!总括嚟讲,佢哋嘅服务质素同埋食物嘅质素都好高水平,大家一定要去试吓!