2021-12-06 12 浏览
放工同舊同學聚舊 以前讀書成日約埋去參觀唔同嘅英超球會 以家疫情冇得去英國旅行睇波 就揀左呢間Arsenal主題餐廳懷念下餐廳位於8樓 一出𨋢就見到 簽名波衫 綠色地板 牆上亦印有阿仙奴球員 著住全套波衫嘅職員好快就安排我地入坐入到餐廳成個感覺似去左足球場食飯 綠色草地紅色櫈灰色枱 四周都掛住兵工廠嘅球衣同收藏品我地一人一份set dinner包沙律、餐湯、蒜蓉包、主菜、餐飲野菜沙律配黑醋 黑醋係放係足球場設計嘅碟另上 當日餐湯係甘荀湯 好濃 夠杰呢個蒜蓉包真係細界級 焗到好香好脆 下次要另外叫多份香燒美國creekstone牛肉眼拼法國鵝肝一上菜已經聞到好香嘅碳燒味 medium rare控制得剛剛好 中間嫩嫩嘅粉紅色 又淋又夠濃味 上面嘅鵝肝亦好有油香 入口即化波士頓活龍蝦(半只)配美國creekstone 牛西冷賣相好吸引 龍蝦爽口 冇過熟 個蝦鉗已經處理好 好容易就食到啲肉 西冷牛扒同樣控制得好好 易切 夠淋 肉味香濃

野菜沙律配黑醋 黑醋係放係足球場設計嘅碟另上

當日餐湯係甘荀湯 好濃 夠杰