2020-05-01 296 浏览
上網睇到介紹呢間嘅Afternoon Tea第一眼就比個花花牆吸引左!全間店粉紅色好夢幻💗預訂枱時我特意預留角落頭圓枱位置。我認為呢個角落頭位係全店打卡最好嘅地方🥰準時到達,但由於指定個張枱未埋單所以要稍等,等左大約十分鐘外面望入去見到成幅花花牆已經心心眼😍就係為左呢個位打卡而來🙈💗由於訂枱時已經預訂左afternoon tea set, 所以坐低左只需要點飲品。飲品選擇有果茶,傳統茶,咖啡同低咖啡因拿鐵。選擇頗多但部份需加錢Tea Set 以六角形盒盛載,而非傳統嘅三層tea set, 幾特別,好精緻👍🏻但個人認為雪糕同所有食物一齊上唔夠細心,變相要先食雪糕為”頭盤”,感覺有點怪⋯另外,放Scones係盒面上,個人不太喜歡。因為始終覺得盒面唔係一個盛載食物嘅器皿,比我感覺唔衛生 (心入面諗: 乾唔乾淨架🤨)味道方面,整體我覺得唔錯三款鹹點都幾好味,但稍嫌個撻有啲淋身甜點方面 我鍾意佢唔太甜,有berries味酸酸甜甜個人比較欣賞Scones 配上homemade mixed berry jam & ruby chocolate dips! 好味!酸酸甜甜又唔膩👍🏻飲品我點左抹茶拿鐵味

準時到達,但由於指定個張枱未埋單所以要稍等,等左大約十分鐘

外面望入去見到成幅花花牆已經心心眼😍

就係為左呢個位打卡而來🙈💗

Afternoon  Tea  Set
Afternoon  Tea  Set

味道方面,整體我覺得唔錯
三款鹹點都幾好味,但稍嫌個撻有啲淋身
甜點方面 我鍾意佢唔太甜,有berries味酸酸甜甜
飲品我點左抹茶拿鐵
味道較淡,抹茶味唔夠 奶味太重

整體嚟講,Tea set $398 for 2, 包兩杯飲品價錢唔算貴,但稍嫌份量有啲小,唔太夠飽😅但無論餐廳環境 枱凳 餐具 都好靚好夢幻,我覺得好適合同三五知己/ 閨蜜一齊嚟,而且花花牆影相真係好靚😂 值得再嚟!