2019-10-24 2462 浏览
一班閨蜜久不久就會約出來飯聚癲番晚,今晚就揀咗呢間集美酒佳餚與娛樂於一身的餐廳試吓餐廳分兩層,下層較細及清靜適合嘆啤睇波,上層就大好多,仲有Live Band 表演添,不過要9點後,我哋時間尚早無緣欣賞日本甜蕃薯條炸外層微脆,口感軟糯,入口幼滑軟綿,味道香甜西班牙黑毛豬火腿菠蘿比薩餅底夠薄邊位夠脆,材料相當豐富,有西班牙火腿微咸鮮香、莫薩里拉芝士有拉絲效果、帕馬臣芝士夠咸香、配埋菠蘿、白菌、火箭菜、俄勒岡,可減輕油膩感,食多兩片都唔覺膩12小時低溫慢煮烤乳豬件·燴煙肉皺葉甘藍蘭度豆·手指薯·無花果蜜糖燒汁乳豬烤得皮薄香脆,入口鬆化,肉質超嫩帶少許脂香,配無花果蜜糖燒汁,感覺無咁油膩威靈頓美國特級牛柳·嫩菠菜·手指薯·青胡椒燒汁外層酥皮焗得金黃酥脆,內裡裹着一層香濃的蘑菇醬及美國極佳等級認證牛柳,肉質軟嫩多汁,入口鬆化季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯·玉子豆腐·鹹蛋黃採用當造的黑松露即刨成片,菌香四溢,北海道帶子鮮甜肉厚,配搭滑溜的玉子豆腐及加入鹹蛋黃煮成的意大利飯,口感其佳Crazy Juice 以菠蘿混和香橙汁,鮮甜清香,配搭埋香滑的椰奶,份外香甜King of Grapes 巨峰

日本甜蕃薯條炸

外層微脆,口感軟糯,入口幼滑軟綿,味道香甜

西班牙黑毛豬火腿菠蘿比薩

威靈頓美國特級牛柳·嫩菠菜·手指薯·青胡椒燒汁

季節鮮黑松露菌北海道鮮帶子意大利飯·玉子豆腐·鹹蛋黃

Crazy Juice

以菠蘿混和香橙汁,鮮甜清香,配搭埋香滑的椰奶,份外香甜

King of Grapes

巨峰提子汁配搭蜜糖調液及梳打,清甜舒爽

Be Back Together

選用氈酒及橙酒再配搭柚子及梳打,酸甜夠氣,但酒味略重

Fall In Love

選用威士忌酒結合白朱古力及咖啡甜酒作基調,再打發蛋白模仿忌廉,加埋焦糖爆谷及朱古力醬,成杯奶昔造型,味道香甜,酒味唔太濃,啱我
2019-10-13