2021-06-28
好友要移民,farewell dinner 決定找一間不一樣的餐廳,為好友留下美好回憶。朋友早前去過佐敦一間西餐廳說環境味道也不錯,一於跟朋友去試試。估唔到佐敦舊區中有一間感覺非常舒服的餐廳,門口有一幅grass 牆配長型木枱木凳,感覺好chill 。餐廳先奉上welcome bite 日式帶子裙邊素翅,口感爽脆,鮮香味俱全,做前菜非常適合。Bora Bora 用橙汁、菠蘿汁、青檸汁等等調配而成的mocktail , 入口有點似fruit punch ,果味香濃,味道酸酸甜甜,非常適合女士們。香蔥鯷魚烤北海道魷魚鯷魚咸香惹味,拌勻烤魷魚同吃,咸鮮味十足,配搭啤酒簡直一流。鮮活紐西蘭托托蜆有三款口味可以選擇,最後決定叫香茅椰汁,一上枱已經聞到椰子香味,蜆肉肥美厚肉,入口鮮甜多汁,加埋椰汁一齊食,好有南亞風味,超正!屠夫牛扒Order咗5成熟,牛扒色澤均勻,食落肉味香濃,鮮嫩可口,店家用上護心肉,所以肉質特別軟嫩多汁,完全沒有筋位。煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁用酥皮包住芝士蛋糕再慢慢煎脆,入口外層鬆化,芝士軟綿結實,芝士味香濃,配上焦糖汁,令蛋糕更加香甜美味。椰皇焦糖燉蛋燉蛋入口creamy,有
Bora Bora
香蔥鯷魚烤北海道魷魚
鮮活紐西蘭托托蜆
屠夫牛扒
煎芝士蛋糕配海鹽焦糖汁
椰皇焦糖燉蛋
燉蛋入口creamy,有陣陣椰皇香氣,蛋味香濃軟滑,吃一個真係有點覺得不夠喉呢😆